Laura Mallene • 18. aprill 2013 kell 12:22

airBaltic: oleme teel kasumi suunas

Läti lennufirma airBaltic ületas esialgsed ärimuutuse prognoosid ning suundub kasumisse.

“Me oleme enesekindlad, olles oma plaanidest ees. Eelmisel aastal saavutasime järjekindlalt paremaid tulemusi igal kuul. Me parandasime oma konsolideeritud netotulemust 66 miljoni lati võrra ning tootlust +10% võrreldes aasta varasemaga. Me oleme oma plaanist saavutada kasum aastaks 2014 ees,” sõnas airBalticu tegevjuht Martin Gauss.

airBaltic suurendas eelmisel aastal võrreldes 2011. aastaga 15% tulu saadaoleva istekoha kilomeetri ning suutis luua stabiilse tulu 228,5 mln latti (324.41 mln eurot) hoolimata mahutavuse vähendamisest. Võrreldes aastaga 2011 kahanesid airBalticu opereerimiskulud 58 mln latti (82 mln eurot) ehk 248 miljonini (352 mln euroni).

airBalticu võrgustikus on üle 60 sihtkoha Euroopas, Skandinaavias, Venemaal, SRÜ riikides ning Lähis-Idas. Suvehooajaks tõi airBaltic lennukaardile kuus uut sihtkohta - Olbia (Sardiinia, Itaalia), Rijeka (Horvaatia), Praha (Tšehhi), Larnaca (Küpros), Heviz-Balaton (Ungari),  ning Malta.

Hetkel kuum