17. mai 2013 kell 2:45

Investorite TOP 10

Äripäev avaldab enim Tallinna börsiettevõttesse investeerijate pingerea. Suurimate investorite esikümnest kaheksa kasvatasid aastaga oma portfelli.

Esiinvestorite 10 esimest kasvatasid oma portfelli kõik peale Stefan Anderssoni ja Indrek Mihhelsi.

TOP10 - börsiinvesteeringud 2013, portfelli suurus1. Sven Lennart Alpstal, AS Luksusjaht - 8,5 mln eur2. Neinar Seli, AS Rondam - 2,6 mln eur3. Maksim Liksutov - 2,5 mln eur4. Vesa Jaakko Karo - 2,1 mln eur5. Andrus Rand, AS Midas Invest - 2 mln eur6. Sven Karjahärm, OÜ Rimonne Baltic - 1,4 mln eur7. Aleksander Pajuri, OÜ Jahmek Investments - 1,3 mln eur8. Oleg Ossinovski - 1,28 mln eur9. Sven Einar Stefan Andersson, OÜ Andersson Investeeringud - 1 mln eur10. Indrek Mihhels, OÜ Meridea Grupp - 0,98 mln eur

Kuhu kadusid TOPist Arvo Nõges ja Toomas Tool?

Kolm aastat investorite TOPis trooninud Arvo Nõges (Gamma Holding) valiti 2012. aasta juulis Arco Vara nõukogusse, sai sellega insaideriks ning teda TOPi meetodi järgi enam arvesse võtta ei saa. Nõgese Tallinna börsi aktsiaportfell on väärt  1 756 191 eurot. Arco Vara osalus moodustab sellest 26%. Ülejäänud osa investeeringutest on tal Merko Ehituses.

Kunagise investorite TOPi võitja Toomas Toolile (Baltplast) kuulub Tallinna börsil aktsiaid koguni 21 900 276  euro eest. Sellest 93% on Silvano FG aktsias ja 7% Arco Varas.

Toomas Tool on insaider juba 2010. aasta märtsist, mil tema huvide eest seisnud Otto Tamme valiti Silvano FG nõukogusse. Suvest 2012 on Tool juba ise Silvano FG nõukogus, aasta lõpust ka nõukogu esimees. Lisaks on Tool mullu aprillist ka Arco Vara nõukogu liige.

Millistest aktsiatest koosneb esiinvestorite portfell, mis on nende lemmik ning kes jõudsid pingereas veel esipoolesajasse, loe pikemalt tänasest Äripäeva kaaneloost.

Autor: Raivo Sormunen, Fredy-Edwin Esse, California, Rivo Sarapik

Hetkel kuum