• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swed: madal hinnakasv jääb lähikuudel püsima

  Nagu ootasime, jätkus septembris tarbijahindade kasvu kiire aeglustumine, kommenteeris Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina tarbijahinnaindeksi aastamuutust.

  Statistikaamet andmeil kasvasid aastases võrdluses hinnad 2,1%, eelmise kuuga võrreldes vähenesid aga 0,3% võrra.
  Nagu tavaliselt, mõjutasid aastases võrdluses hinnakasvu septembris enim toidule ja eluasemele tehtud kulutused. Enamus eluasemekulutuste tõusust tuli kodudesse 31,2% kallimana jõudnud elektri hinnast, toiduainete hinnakasvu panus on viimastel kuudel aga järk-järgult vähenenud.
  Hinnakasvu pidurdas enim aga transpordi ning sideteenuste ja -kaupade hindade langus. Lisaks transpordi- ja sidekuludele aitas hindade kasvu allapoole tuua kõrgharidusreformiga kaasnenud tasuta kõrghariduse rakendumine - haridusteenuse hinnad langesid esimest korda vähemalt viimase 15 aasta jooksul.
  "Väline hinnasurve toiduainetele ja kütusele on vähenenud," kommenteeris Mertsina. "Samas hoiavad hinnakasvu üleval lõpptarbijate jaoks kiiresti kasvav elektrihind, kiirest palgakasvust tulenev suurem nõudlus ning palgasurve suurenemine eelkõige teenuste sektoris."
  Mertsina sõnul taandub järgmisel aastal elektri hinnakasvu mõju baasefekti tõttu välja. "Seetõttu ootame lähikuudeks madalama hinnakasvu keskkonna püsimist ning järgmisel aastal hinnakasvu täiendavat aeglustumist," lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.