• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtte siseaudit: üks kõigi ja kõik ühe eest

  Nagu kolm musketäri, kes pidid hakkama saama ohtude, riskide ja teadmatusega, peavad tänapäeva ettevõtted arvestama turgude etteaimamatusega. Kuid paljude ettevõtete siseauditi funktsioon ei ole muutunud vajadustega kohanenud.

  Auditi roll on muutunud. PwC tegi ligi 1700 vastaja seas üleilmse siseauditi funktsiooni uuringu, mis näitas, et sise­auditi fookus ja sooritus peab muutuma. Praeguse, peamiselt kindlust andva rolli asemel ­oodatakse siseauditilt nõuandeid partner olemisest.
  PwC uuring nimetas kolm peamist takistust, mis ei lase sise­auditil organisatsioonile suuremat väärtust luua.
  Esiteks, vähesed ootused ja erinev ettekujutus väärtusest: ettevõtete juhid hindavad siseauditi tööd palju kõrgemalt kui struktuuriüksuste juhid, mis viitab vähestele ootustele ja siseauditi funktsiooni suhtelisele tähtsusetusele.
  Teiseks, vähene võimekus ja oskused: organisatsioonid ise on suutnud tõsta oma taset ja parandanud sooritust üha keerulisemas ärikeskkonnas, ent siseaudit ei suuda sageli selle tempoga kaasa minna.
  Rohkem tähelepanu tuleb pöörata olulistele riskidele, joondada väärtuspakkumine huvigruppide ootustega, koostada vajadustele vastavate oskustega meeskond, investeerida suhetesse, pakkuda kvaliteetset klienditeenindust, tagada kulusäästlik teenus, kasutada tehnoloogilisi võimalusi, edendada kvaliteedi parandamist ja innovatsiooni.
  Tähelepanu uutele valdkondadele. Kolmandaks, ebapiisav mõjusus, eelkõige väljaspool oma traditsioonilist rolli: siseaudit peab võtma senisest suurema vastutuse ja olema aktiivne uutes ja kasvavate riskidega valdkondades, näiteks suurte IT-programmide arendamine, uute toodete ja teenuste loomine, investeeringute juhtimine ja äriühendused.
  Kuigi uuematele valdkondadele on tähelepanu pööratud, ei vasta sooritus ja tulemused ­ootustele.
  Siseauditi eest vastutavatel huvigruppidel tuleb seljad vasta­misi panna ja vaenlasele vastu astuda.
  Juhtkond peab siseauditilt rohkem nõudma, auditi komitee peab küsima rohkem küsimusi ja siseaudit pakkuma enamat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.