Rainer Saad • 21. november 2013 kell 7:12

Goldman näeb kullale olulist langust

Investeerimispank Goldman Sachs näeb järgmisel aastal kulla, rauamaagi ja vase 15protsendilist langust, seda vaatamata isegi USA majanduskasvu kiirenemisele, kirjutas Bloomberg.

Suurim on rauamaagi langusrisk, ja seda varude suurenemise pärast, ütles Goldmani analüütik Jeffrey Currie. Tema sõnul muutub hinnasurve nähtavaks 2014. aasta teises pooles ning kulla, vase ja sojaubade hind võib langeda madalaimale tasemele pärast 2010. aastat.

Goldman ütles kulla, rauamaagi, sojaubade ja vase kohta, et nende hinnalangus saab olema „märkimisväärne“. Pank lisas, et toorainete hinnalangus võib aidata nõrgestada tootjariikide valuutasid nagu Austraalia dollar ja Lõuna-Aafrika rand.

Ka naftahinnale näeb Goldman järgmisel aastal langust. Brenti toornafta hinnaks prognoosib Goldman 2014. aastal 107,76 dollari asemel 105 dollarit barrel.

Hetkel kuum