• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiinaga võrreldavad mahud puuduvad

  Millal hakkavad USA, Euroopa ja Jaapan majandust elavdama? Hiinaga võrreldes on senised mahud nagu nigelad.

  Palju on räägitud, kuidas USA keskpank on püüdnud tekitada inflatsiooni, süstides alates Lehman Brothersi kokkuvarisemisest pangandussüsteemi rekordilised 2,5 triljonit. Sama võib öelda ka Euroopa, Briti ja Jaapani keskpanga püüete kohta. Paraku on see tekitanud vaid vara hindade inflatsiooni, surunud kapitaliturud erakordselt kõrgele riskitasemele, sel ajal kui raha on istutatud keskpanka liigsetesse reservidesse, selle asemel et see jõuaks laenamise teel majandusse, kirjutas ZeroHedge.
  USA pankade bilanss on alates 2008. aasta septembrist kasvanud 2 triljoni dollari võrra ajal, kui keskpank pumpas pankadesse 2,5 triljonit dollarit. Viie aastaga on USA pangad võtnud maha võimendust 0,5 triljoni dollari võrra.
  Kui ka Euroopa, Briti ja Jaapani keskpanga püüdlustele on tähelepanu pööratud, on jäänud vähese tähelepanuta Hiina vägiteod, kus keskpanga pankadesse lisatud raha on läinud majandusse. Alates 2008. aasta septembrist on Hiina pankade varade maht kasvanud 15,4 triljoni dollari võrra, 24 triljonile dollarile.
  Hiina = 3 × (USA + Jaapan). Hiina on vaikselt lisanud oma ja välismajandustesse ja varadesse ligi kolm korda rohkem likviidsust kui USA ja Jaapani keskpank kokku.
  Osa Hiina pankade loodud varast on üha kehvema kvaliteediga ning genereerib vähem rahavoogu. Hiina võib mõne hinnangu järgi kaotada laenukahjuna kuni 3 triljonit dollarit. See on põhjus, miks Hiina proovis suvel laenamist piirata, kuid loobus sellest kiiresti. Kogu kompartei 3. pleenum keskendus majandusreformidele, fokuseerides eriti Hiina jätkusuutmatule krediidi- ja likviidsuse loomisele. Maailm on nüüd täiesti sõltuv umbes 5 triljoni dollarilisest likviidsusest, mida aastas loovad USA, Jaapani ja Hiina keskpank. Võib arvata, et kui Hiina krediidiloomise masinaga midagi juhtub, hakkavad muu maailma keskpangad trükkima raha, et asendada Hiinat, võttis ZeroHedge kokku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Moekunstnik Liisi Eesmaa: olen nagu tuletõrjuja – alati on kellelgi kostüümikriis
„Alati on kellelgi mingi kostüümikriis ja siis kutsutakse mind appi – selline päästeteenistus tuleb, toob värvid, kangad ja lahedad materjalid,“ rääkis moe- ja kostüümikunstnik Liisi Eesmaa saates „Läbilöök“.
„Alati on kellelgi mingi kostüümikriis ja siis kutsutakse mind appi – selline päästeteenistus tuleb, toob värvid, kangad ja lahedad materjalid,“ rääkis moe- ja kostüümikunstnik Liisi Eesmaa saates „Läbilöök“.