Indrek Kald • 11. detsember 2013 kell 10:36

Ansip ja Katainen arutasid LNG-terminali rajamist

Täna Helsingis kohtunud Eesti ja Soome peaministrid Andrus Ansip ja Jyrki Katainen arutasid muude küsimuste seas ka LNG terminali teemat.

Terminali võimalik asukoht on antud hinnata sõltumatutele ekspertidele. Lõpliku hinnangu, kas terminal sobib paremini Eestisse või Soome, annab Euroopa Komisjon.

"Ootame Soomega komisjoni hinnangu ära, et sellega arvestada," ütles Ansip pressiteates. "Ükskõik, kas LNG terminal tuleb ühele või teisele poole Soome lahte, meie jaoks on eelkõige oluline alternatiivne gaasi tarneallikas," lisas ta.

Ka arutati kohtumisel kahepoolseid suhteid ja ootusi eesolevale Euroopa Ülemkogu kohtumisele - puudutati euroala, majanduse ja tehnoloogia teemasid. Samuti räägiti idapartnerlusest ja sündmustest Ukrainas.

Hetkel kuum