• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parts: Auvere on tasuvam kui investeerimisotsust langetades

  Eesti Energia Auvere elektrijaama uue põlevkiviploki investeerimise läbi surunud majandusminister Juhan Parts põhjendab selle vajalikkust energiajulgeolekuga ja leiab, et investeeringu äratasuvuse väljavaated on praegu paremadki kui otsuse langetamise ajal.

  Investeeringu otsustamise ajal kuulus Eesti Energia Juhan Partsu haldusalasse. Parts oli kindel siis ja on ka nüüd, et uus jaam on hädavajalik. “Mis puudutab investeeringuid elektritootmisvõimsusse energiajulgeoleku ja varustuskindluse seisukohalt, siis kindlasti on see (otsus – toim) rohkem kui 100% õige,” ütles ta. Ärilise tasuvuse poolest on seis tema sõnul parem kui enne.
  “Kui me vaatame siin erinevate uute energiatootmisvõimsuste konkurentsivõimet, siis selles osas ei ole see kuidagi muutunud. Kui ettevõte seda otsust tegi, oli rohkem skepsist just tulenevalt CO2 hinnast (mis praegu on madal – toim) ja tahke kütuse konkurentsivõimest. Ma arvan, et praegu on selles osas väljavaade kindlasti parem,” ütles majandusminister.
  Ministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Timo Tatar lisas, et riigil on kohustus tagada elektri kättesaadavus ja selle tagab Auvere ka siis, kui elektrit välisühenduste kaudu ei saa. Lisaks juurdub Euroopa Liidu energiapoliitikas üha enam pragmaatiline lähenemine elektritootmisse ja kliimapoliitikasse. Ta ennustab, et seetõttu tuleb nii mõnelgi ploki rajamise kritiseerijal oma hinnangut ümber vaatama hakata.
  Rahandusminister Jürgen ­Ligi, kelle haldusalasse Eesti Energia nüüd kuulub, sõnas, et pole põhjust majandusministeeriumi hinnanguid kahtluse alla seada. “Energiajulgeoleku teema ei ole ka pärast Estlink 2 käivitumist kuhugi kadunud,” lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Uuest nädalast saab märkida Läti tanklaketi Virši aktsiaid
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Läti finants- ja kapitalituru komisjon (FKTK) kinnitas Läti tanklaketi ja alternatiivkütuseid pakkuva Virši aktsiate esmase avaliku pakkumise prospekti.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.