Romet Kreek • 3. märts 2014 kell 12:20

Swedbank: madala riskitaluvusega kliendid müüsid aktsiaid

Investorite meelestatus on tavapärasest selgelt närvilisem, kommenteeris tänast börsipäeva Swedbanki Baltikumi aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets.

Suimetsa sõnul võib Ukraina konflikt eskaleeruda ja hulk investoreid on otsustanud, et nad seetõttu pigem vähendavad aktsiariski oma portfellis. "Samas tekitab selline laiaulatuslik müük ka võimalusi investeeringuid suurendada neil, kes usuvad, et konflikt oluliselt ei kasva, või leiavad, et on börsiemitente, keda see ei mõjuta sellises ulatuses, nagu konkreetse aktsia hind täna peegeldab," ütles Suimets.

"Seda on näha ka meie klientide tehingutes, kuna ostukorraldusi on pea sama palju kui müügikorraldusi ehk paljud leiavad tänaste aktsiahindade juures ka häid ostuvõimalusi," jätkas ta. 

Suimets soovitas investoritel lähtuda oma riskiprofiilist ning põhjalikult kaaluda, kui otseselt on nende investeeringud avatud käesolevale poliitilisele riskile. Tema sõnul on Ukraina ja Venemaaga tihedamalt seotud ettevõtted mõistagi täna suurema löögi all, samas kui ulatuslik müügilaine on kindlasti tekitanud ka häid ostukohti nendes aktsiates, mille äritegevust võib konflikt mõjutada minimaalselt.

Hetkel kuum