Ansip: Sulling on Eesti jaoks palju teinud

Eliisa Matsalu 25. märts 2014, 17:25

Lahkuva peaministri Andrus Ansipi sõnul on ettevõtlus- ja väliskaubandusministriks esitatud Anne Sulling juba praegu Eestile palju andnud.

„Mina ei ole Anne Sullingu soovitaja, ta on Taavi Rõivase enda leid,“ märkis ta.

Ansip lisas, et ametist lahkuva peaministrina ei taha ta uut valitsust ja selle liikmeid kuidagi kommenteerida, ent Sullingut saab ta ainult kiita. „Mina kutsusin ta riigikantseleisse saastekvootidega tegelema ja jäin tema tööga rahule. Oleks patt mitte rahul olla, ta on inimene, kes tõi riigile õhust 400 miljonit eurot,“ rääkis Ansip. „Olen talle tehtu eest väga tänulik.“

Anne Sulling ja tema koostööpartner Hannu Lamp alustasid mõned aastad tagasi riigi kasutamata saastekvootide turustamist, tuues riigile paari aastaga kasu sadu miljoneid eurosid.

Ansipi sõnul on Sulling süstemaatiline, põhjalik ja tulemuslik. „Julgen öelda, et kui poleks teda olnud, oleks Eesti saastekvootide müümisega sama kaugel, kui enamik Kesk- ja Ida-Euroopa riike,“ ütles ta. Ansipi sõnul on Eesti riik Sullingu heast tööst ainult võitnud, näiteks on tänu temale paljud koolimajad ja lasteaiad soojustatud ja Eesti on ainus riik maailmas, kus elektriautode kiirlaadimisvõrgustik katab ära kogu riigi territooriumi.

Kas ministeeriumide lahutamine on õige või vale, olgu Ansipi sõnul uue peaministri kommenteerida. „Mina tõmban siin kriipsu vahele. Minul on olnud aega asju enda äranägemise järgi korraldada, las nüüd teevad uued inimesed,“ ütles ta. „Arvan, et Eestile on väga hea, et uued inimesed saavad võimaluse. Elu läheb edasi.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. April 2014, 11:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing