Kaisa Gabral • 6. mai 2014 kell 13:43

Hirvoja: juriidiliselt oli kõik korrektne

Täna verivärske EASi nõukogu poolt ametist tagandatud juhatuse liige Martin Hirvoja ütles, et otsus tuli talle ootamatult, aga midagi nõukogule ette heita ei saa. 

Hirvoja lausus, et kuigi ta ei teadnud enne koosolekut, et tema tagandamine päevakorraski on, on kõik juriidiliselt korrektne.

"Jah, see otsus tuli küll minu jaoks ootamatult. Nõukogu pandi ju paika eile, ma kohtusin enamiku nõukogu liikmetega selles rollis täna esimest korda, samamoodi ministriga. Oli küll plaan varem kohtuda, kuid ei õnnestunud. Eelhoiatust, et selline otsus täna tuleb, mul polnud," rääkis ametist tagandatud Hirvoja.

Ta lisas, et üritas ministriga kohtuda ka varem, kuid ministril oli kiire.

Hirvoja sõnul on uue nõukogu otsus tema tagandamisest siiski juriidiliselt korrektne. "On tehtud tagasikutsumine, sihtasutuse või äriühingu liiget saab alati ilma põhjusta tagasi kutsuda. See ongi sedalaadi otsus. Varasemaid kontakte või arutelusid ei olnud. Mul polnud ka teada, et see küsimus on täna päevakorras, sain sellest teada siis, kui otsus oli tehtud," rääkis Hirvoja, kelle sõnul juriidiliselt võttes nõukogu seda otsust põhjendama ei peagi, ja nad pole seda ka teinud.

"Vastvalitud nõukogu esimees Ahti Kuningas ütles mulle selle otsuse ja siis ma sain kätte ka nõukogu protokolli," kirjeldas Hirvoja, kuidas tagandamisest teada sai.

Kuigi asi on juriidiliselt korrektne, otsis Hirvoja juhtunust rääkides sõnu. Küsimusele, mis põhjustel nõukogu ta ametist taandas, ei soovinud Hirvoja vastata. "Kell kaks oli pressikonverents, kus Ahti Kuningas selgitas põhjuseid. Ma praegu siia rohkem midagi ei lisakski, täna on kiire päev olnud kah ja ma tuginen Ahti Kuninga sõnadele," märkis Hirvoja.

 

 

Hetkel kuum