Kaisa Gabral • 28. mai 2014 kell 7:14

Maadevahetuse asi jõudis riigikohtusse

Riigikohus alustab maadevahetuse kriminaalasja osas kirjalikku menetlust ning alates sellest 30 päeva jooksul selgub otsuse tegemise kuupäev.

"Täna mingit suurt sündmust ei ole, menetlus käib siin mitmeid päevi ja pidevalt. Täna otsust kindlasti veel ei valmi, tänane on üks osa arutelust.Täna kell 10 algab kirjalik menetlus maadevahetuse asjas. 30 päeva jooksul alates kirjalikust istungist teatatakse otsuse tegemise kuupäev," kommenteeris riigikohtu pressiesindaja Merje Talvik.

Kriminaalasja keskmes on Merko tütarfirma Woody OÜ, mille valduses oli viis tükki Pirita jõe kaitsealal, seal hulgas näiteks enamik Pirita kloostri tagusest saarest.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi andsid Villu Reiljan keskkonnaministrina ja maa-ameti juht Kalev Kangur ärimeestele teavet, millised looduskaitseliste piirangutega maatükid saab vahetada riigikinnistute vastu.

Ettevõtjad, keda Reiljan ja Kangur väidetavalt aitasid, olid Merko suuromanik Toomas Annus, IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige Tarmo Pedjasaar, ettevõtte TSM juht Einar Vettus ja Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik.

Hetkel kuum