Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapo juht: ma ei tea, mis Annuse hinges toimub

  Kapo peadirektori Raivo Aegi     sõnul on Toomas Annuse väited nonsenss.

  "Iga terve mõistusega inimene saab aru, et kõiki kolme astet ei ole ka suurima tahtmise korral võimalik korraga mõjutada. Kriminaalasi algatatakse kuriteo kahtluse ja selgete tõendite olemasolul, mitte mingisuguse hetkeemotsiooni ajel. Kas asi algatada, neid tõendeid kaalub prokurör. Kui asi algatakse, juhib uurimist prokuratuur ja menetleja teeb oma tööd prokuröri valvsa silma all. Kui asi süüdistuseni ja kohtusse jõuab, kaalub tõendeid juba kohus ja otsustab, kas, kuidas ja mil moel võimalik kuritegu võis toimuda. Kui kohtu silmis on tõendid nõrgad või ei pea vett, mõistetakse kohtualune õigeks," kirjeldas Aeg uurimisprotsessi.
  Sellest aeganõudvast ja pikaajalisest tööst lähtuvalt ei saagi kapo juhi väitel öelda, et keegi kusagil maksab millegi eest isiklikult kätte. "No see see oleks sedasorti vandenõuteooria, mida ei ole võimalik reaalses elus mingil moel rakendada. Ma saan aru, et Annuse selline sõnavõtt on omalaadne kaitsetaktika. Selliseid rünnakuid on varemgi esinenud," suhtus Aeg ärimehe turmtulle rahulikult.
  "Selge, et uurimise ja kohtupidamise periood on pingeline. Eks meiegi tahaks, et kohtupidamine kulgeks kiiremini ja suuremate takistusteta. Ma tõesti ei tea, mis Annuse hinges toimub, et ta niimoodi räägib, aga ma tahan veelkord rõhutada, et tema kirjeldatu ei vasta mingil viisil tõele," rõhutas Aeg.
  Kapo juht kinnitas, et kuigi 40 000 dokumendiga kohtumaterjal on Eesti oludes suhteliselt haruldane, pole see ka midagi enneolematut. "Tõsi, tavaliste kohtuasjade puhul ei küüni materjali hulk ligilähedalegi, kuid antud juhul on kohtuasjas osalisi palju ja nendega tehtud töö väga mahukas. Seetõttuon ka 40 000 dokumendiga juhtum pigem ootuspärane," lisas Aeg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
LHV aktsia tõus aitas Balti ja Tallinna indeksid kindlalt plussi
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark tõusis täna 1,39% ja Nasdaq Tallinna indeks 1,54% LHV aktsia enam kui viieprotsendise ralli tõukel.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.