Elmar Sepa firma mullu käibeta

Koit Brinkmann 02. juuni 2014, 16:24

Endise legendaarse Keskerakondlase ja Tallinna linnaametniku Elmar Sepa aastavanusel konsultatsioonifirmal OÜ Grivna mullu veel tööd ja käivet ei olnud.

„OÜ Grivna asutati 2013. aastal eesmärgiga pakkuda ärikonsultatsioone juriidilistele ja füüsilistele isikutele. Asutamisaastal majandustegevust ei toimunud,“ kirjutas Sepp majandusaasta aruandes.

Sepp mõisteti 2012. aasta suvel Harju maakohtus nn Ivo Parbuse kohtuasjas süüdi pistise andmisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises ning talle määrati kahe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, millest ta pidi kohe ära kandma viis kuud.

2001. aastast Keskerakonda kuulunud Sepp visati parteist välja eelmise aasta maikuus pärast seda, kui riigikohus ei võtnud kriminaalasjas esitatud kassatsioonkaebusi arutusele ning süüdimõistev kohtuotsus jõustus.

Tagasi kutsuti Sepp ka Tallinna Soojuse nõukogust ning juba varem Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogust.

Sepp oli varem ajalehti Kesknädal ja Vesti Dnja välja andnud sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital juhatuse liige. Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasutati pumbana, mille kaudu ettevõtjate raha liikus Keskerakonnale. Raha liikus kolmel viisil: annetustena, laenudena, mida tagasi ei makstud, ning fiktiivsete reklaamiarvete eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2014, 11:48

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing