Eesti tahab suurendada toidukauba eksporti Hiinasse

Indrek Kald 10. juuni 2014, 12:46

Eesti toidutootjail on suur huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada, pakkudes sinna senisest palju mitmekülgsemat kaubavalikut.

Väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingut Hiina-visiidil saatvad ametnikud arutasid täna Pekingis Hiina toiduimpordi ohutuse ametkonna asejuhi Bi Kexiniga Eesti põllumajandustoodete eksporti Hiina.

"Eesti toidukauba eksport Hiina on tõusmas arvestatavaks teemaks," ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. "Meie toidutootjatel on selge huvi praegusest enam Hiina turul kanda kinnitada," lisas ta pressiteates.

Kui praegu eksporditakse Hiina põhiliselt krevette, kalatooteid, mett ja mustikaid, siis Pärteli sõnul oleks Eesti tootjatel suur huvi viia Hiina turule ka piimatooteid, kana- ja sealiha, veiseliha, maheteravilja ja valmistoite.

"Tänasime oma Hiina kolleege hea koostöö eest kalaettevõtete tunnustamisel ja andsime Eesti põllumajandustoodete ekspordihuvist põhjaliku ülevaate. Hiina pool kinnitas, et Eesti esitatud materjalid teistele loomsete toodete ekspordiks on läbivaatamisel ja loodetakse positiivset tulemust," lisas Pärtel.

Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti, välissuhete osakonna juhataja Ruve Šank ning veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel on 12. juunini koos väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sullingu delegatsiooniga visiidil Hiinas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. June 2014, 12:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing