Romet Kreek • 19. juuni 2014 kell 13:01

Norra kroonil suurim kukkumine alates juulist

Norra kroon on täna kukkunud enim alates mullu juulist, kuna keskpank teatas, et õhus võib olla intressimäära kärbe, et soodustada majanduskasvu, vahendab Bloomberg.

Norra kroon langes täna päeva sees euro vastu korraks isegi 1,9%, mis on suurim päevane langus alates juulist.

Keskpank, mis säilitas täna hoiusemäära 1,5 protsendil juba 14ndat keskpanga istungit, lükkas edasi rahapoliitika karmistamist vähemalt tuleva aasta lõpuni, võrreldes varasema 2015. aasta suvise intresimäära tõstmise plaaniga.

„Analüüs viitab, et keskne rahapoliitika intressimäär jääb madalamaks kauemaks, kui varem arvati,“ ütles keskpanga juht Oeystein Olsen. „On väljavaade, et rahapoliitika intressimäär võib jääda umbes tänasele tasemele kuni 2015. aasta lõpuni. Edasine Norra majanduse nõrgenev väljavaade võib nõuda intressimäära langetamist.“

Läinud nädalal näitas Norra statistikaameti küsitlus, et naftakompaniid prognoosivad tuleval aastal kuni 21% investeeringute vähenemist. Keskpank prognoosis, et 2015. aastal vähenevad naftainvesteeringud 10%.

 

Hetkel kuum