• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norra kroonil suurim kukkumine alates juulist

  Norra kroon on täna kukkunud enim alates mullu juulist, kuna keskpank teatas, et õhus võib olla intressimäära kärbe, et soodustada majanduskasvu, vahendab Bloomberg.

  Norra kroon langes täna päeva sees euro vastu korraks isegi 1,9%, mis on suurim päevane langus alates juulist.
  Keskpank, mis säilitas täna hoiusemäära 1,5 protsendil juba 14ndat keskpanga istungit, lükkas edasi rahapoliitika karmistamist vähemalt tuleva aasta lõpuni, võrreldes varasema 2015. aasta suvise intresimäära tõstmise plaaniga.
  „Analüüs viitab, et keskne rahapoliitika intressimäär jääb madalamaks kauemaks, kui varem arvati,“ ütles keskpanga juht Oeystein Olsen. „On väljavaade, et rahapoliitika intressimäär võib jääda umbes tänasele tasemele kuni 2015. aasta lõpuni. Edasine Norra majanduse nõrgenev väljavaade võib nõuda intressimäära langetamist.“
  Läinud nädalal näitas Norra statistikaameti küsitlus, et naftakompaniid prognoosivad tuleval aastal kuni 21% investeeringute vähenemist. Keskpank prognoosis, et 2015. aastal vähenevad naftainvesteeringud 10%.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.