Sirje Rank • 27. juuni 2014 kell 14:39

Juncker presidendiks

Otsus tehtud, säutsus Euroopa Ülemkogu president Herman Van Rompuy Twitteris.

Euroopa Liidu valitsusjuhid esitasid täna Brüsselis lõppeval Ülemkogul Euroopa Komisjoni presidendi kandidaadiks Luksemburgi endise peaministri Jean-Claude Junckeri hoolimata Suurbritannia ägedast vastuseisust. Junckeri vastu olidki vaid Suurbritannia ja Ungari.

Peaminister Taavi Rõivas toetas Junckeri kandidatuuri. „Eesti eelistas kandidaati, kellel on võimalikult suur Ülemkogu toetus,“ ütles Rõivas. Ta märkis, et lisaks sellele on Juncker end tõestanud kui võimekas Euroopa kogemusega liider.

„Jean-Claude Juncker on suurte kogemustega euroopameelne poliitik, kes teab hästi, millised on Euroopa Liidu vajadused praegusel ajal, ning kes suudab moodustada tugeva meeskonna seatud eesmärkide saavutamiseks,“ ütles Rõivas.

ELi veteranpoliitiku kandidatuuri Euroopa Komisjoni presidendi kohale peab nüüd kinnitama Euroopa Parlament.

Hetkel kuum