Börs: Dow Jones flirtis esmakordselt 17 000 tasemega

Mait Kraun 01. juuli 2014, 23:51

Tööstustoodangu andmed olid oodatust paremad ning see viis Dow Jones tööstuskeskmise väga lähedale 17 000 punkti tasemele. Päeva keskel jäi Dow indeksil sellest puudu vaid 2 punkti. Analüütikute sõnul näitab graafik, et tõus jätkub.

Dow Jones tõusis 128,86 punkti ja lõpetas päeva 0,8% kõrgemal 16 955,46 punktil. Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,7% ja jõudis 1973,25 punktini. Russell 2000 indeks lisas 1,1% ja Dow Jones transpordi keskmine 0,7%. Kõik neli indeksid saavutasid uued rekordid.

Samaaegsed rekordid panevad turuanalüütikuid uskuma, et majanduse olukord on piisavalt hea kasvu jätkumiseks.

„Tõusu ulatus saadab selge signaali pullituru (tõusev turg) jätkumisest,“ ütles finantsteenuste firmas Wilmington Trust töötav Rex Macey telefoniintervjuus Bloombergile. „Inimesed tunnevad ennast majanduse olukorra osas mugavalt. Nad tahavad rongile hüpata ja sellest osa saada.“

Tööstustoodang süstis täna investoritele optimismi ning turg saavutas uusi tippe. Mööblit, metalli või tööstusmasinaid tootvad ettevõttete toodete vastu nõudlus kasvas. Tööstustoodangu kasv tõenäoliselt jätkub, sest tarbimine kasvab, ettevõtete inventuur on kokku kuivanud ning USA välised turud jätkavad tootmist.

Toormed ei läinud kaasa turu üldise tõusuga. Kuld langes täna 0,1% ja maksis päeva lõpus 1325,96 dollarit. Toornafta (Brent) sulgus 112,18 dollaril ja langes kokku 0,16%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. July 2014, 23:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing