• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Esivanemate elust inspireeritud villased vaibad

  Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas on avatud eesti ühe tuntuima tekstiilikunstniku Anu Raua vaibanäitus “Villameri”.

  Anu Raud on üks omanäolisemaid tekstiilikunstnikke Eestis, keda tuntakse eelkõige tema vaipade poolest. 70. eluaasta rajajoone ületanud kunstnik on endiselt elust pakatav ja produktiivne.
  Hiiumaa Muuseumi Pikas Majas eksponeeritud näitus nimega “Villameri” on Raua juubelinäituste sarja kümnes. Näitusel saab 17 vaiba ja 13 kavandi abil ülevaate Anu Raua loomingu põhilistest otsingusuundadest.
  Kunstnikku on inspireerinud meie esivanemate elu, nende tööd ja toimetamised ( “Rehi”, “Seitse suitsu”, “Mereriik” jt).
  Autori sõnutsi leidub innustavaid sõnumeid esiemade kootud kinnastes ja sokkides nagu ka Eestimaa looduse imelistes ilmingutes.
  Üks näituseruum osutab otseselt Mulgimaale. Seda ennekõike vihjetega mulgi kuue valmistamise eripäradele. Ka vaipade teemad räägivad autori südamemaast (“Heimtali hobused”, “Üitsainus Mulgimaa” ja “Mulkide sugupuu”).
   
  Vaibakunst
  Anu Raua vaibanäitus “Villameri”
  Hiiumaa muuseumi pikas majas Vabrikuväljak 8, KärdlaNäitus on avatud kuni 31.10
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.