Mait Kraun • 3. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Apple`i puhul aeg kasum välja võtta

Apple võib olla küll Wall Streeti hitt, kuid analüütik Andy Hargreaves arvab teisiti – aeg on oma kasumid enne järgmise nädala Apple’i avaldusi välja võtta.

„Me soovitasime Apple’i puhul kasumid välja võtta,“ ütles investeerimisfirma Pacific Crest Securities analüütik Andy Hargreaves kolmapäeval. „Kui järgmisel nädala sündmus mingit uut infot ei too, mis võiks investoritele suuri kasumeid tuua, alandame ka Apple reitingut," vahendab CNBC.

Apple’ilt oodatakse järgmine nädal iPhone 6-e ja võib-olla ka käe peal kantava „smartwatchi“ esitlemist. Spekuleeritakse, et uues telefonis on mobiilimaksete platvorm ning ta on veidi suurema ekraaniga.

Hargreaves aga ütles, et ta ei oota uute toodete väljatulekul ettevõttele erilist kasumikasvu. Ta soovitas investoritel aga enne järgmise nädala neljapäeval toimuvat sündmust valvel olla, sest ettevõte võib veel üllatada.

Hargreavesi hinnasiht Apple’ile on 100 dollarit. Täna on ettevõtte aktsia hind kukkunud 3,3 protsenti, mis on sellel aastal pea halvim päev. Praegu kaupleb Apple aktsia 99 dollari juures.

Viimasel ajal on mitmed analüütikud hoiatanud, et Apple tõus võib olla läbi saamas. Nende sõnul on aktsia hind tõusnud nii kõrgele vaid tänu suurtele ootustele. Vaatamata sellele ootavad enamus analüütikuid Apple’ile tõusu – Thomson Reutersi küsitletud 52 analüütikust andis ostusoovituse lausa 42.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt