• Jaga lugu:

  Sten Tamkivi idufirma sai 2,5 miljonit dollarit

  Mais oma uue idufirmaga Teleport avalikuks tulnud Sten Tamkivi teatas eile ettevõtte kodulehel, et Teleport on saanud 2,5 miljoni dollari (1,9 miljonit eurot) suuruse investeeringu.

  Teleport aitab töötajatel leida rahaliselt sobivaima elukoha maailmas. Idufirma esimest rahastamise ringi vedas riskikapitalifirma Andreessen Horowitz, kus Tamkivi oli tänavu maini resideeruv ettevõtja. Lisaks investeerisid Teleporti San Francisco ingelinvestorite firma SV Angel, idufirmade kiirendi Seedcamp, kus Tamkivi on nõukogu liige, ja hulk ingelinvestoreid. Viimaste seas olid näiteks üks Skype’i endisi asutajaid Jaan Tallinn, Fortumo asutaja Rain Rannu ja ettevõtja Indrek Kasela. Välismaistest investoritest panustasid Teleporti Scott ja Cyan Banister, kes on muu hulgas nõukogu liikmed PayPalis, ning Arjun Banker, kes on olnud Facebooki ja Microsofti palgal.
  Digitaalnomaadide otsimootor. Teleporti tarkvara aitab inimestel, kes saavad töötada asukohast sõltumata, valida sobivat elukohta. Arvesse võetakse selliseid näitajaid nagu majutus, toit, transport, haridus, tervishoid jne. Eesmärk on vähendada kulusid, et sissetulekust jääks alles rohkem vaba raha. Ise nimetavad nad end digitaalnomaadide otsimootoriks.
  Kui Tamkivi tuli idufirmaga avalikuks, kirjutas ta Telepordi blogis, et töökohad ei võrdu enam asukohaga. “Igal aastal saavad miljonid inimesed elada ükskõik kus ja töötada eemalt. See sai alguse tehnoloogiaprofessionaalide ringkonnast, kuid lainetus jätkub – juba viiendik maailma töötavatest inimestest töötab väljaspool kontorit,” märkis Tamkivi, kes on ka Telepordi tegevjuht.
  Lisaks investeeringule teatas Tamkivi eile, et koos klientidega tehakse esimene suuremahuline testimine.
  Telepordis töötab praegu kuus inimest, kaks Palo Altost USAst, kolm Eestist ja üks Saksamaalt. Ettevõte on laiendanud tegevust nelja riiki kahel kontinendil. Peamine arendusmeeskond tegutseb Tallinnas, teine kontor asub Silicon Valleys.
  Telepordi asutajad on Skype Eesti endine juht Sten Tamkivi, Balaji Srinivasan, kes on üks partnereid Andreessen Horowitzis, ja Silver Keskküla, kellel on ka Skype’is, Microsoftis ja Nokias töötamise taust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Nädala raadiohitid: edukate naiste õppetunnid ja muudatused ühisrahastuses
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.
Eestis paljude investorite seas menukad ühisrahastusportaalid peavad selle aasta novembriks oma tegevust põhjalikult muutma. Äripäeva raadio selle nädala ühest kõige kuulatumast saatest saab teada, mis muutusi ühisrahastusportaale ees ootab ja kuidas need muudatused turgu mõjutavad.