• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Heldur Meerits: erakonnad tahavad riigifirmasid kaaperdada

  Heldur Meerits (vasakult teine)Foto: Andras Kralla

  Erakondade tung kaaperdada riigiettevõtteid on kindlasti olemas, väitis ettevõtja Heldur Meerits.

  „Kui mäletate, siis 15 aastat tagasi räägiti maavanematest, et see on apoliitiline ametnik. Mõned aastad läksid mööda ja täna räägitakse täiesti avalikult, et see maavanema koht on ühe koalitsioonierakonna oma, teine on teise. Natuke on nende riigifirmadega ka nii, et neid peetakse ühe või teise erakonna reviiriks,“ väitis Meerits.Meerits jätkas: „Nii-öelda erakondade tung kaaperdada riigiettevõtteid analoogselt selle maavanema institutsiooniga, see tung on kindlasti olemas. Aga öelda, et see neil oleks 100% õnnestunud, oleks liialdus. Aga ilmselt selle kivi all on ka vähk, miks Reformierakond iga hinna eest üritab oma parlamendisaadikuid saata riigiettevõtete nõukogudesse. See on selleks, et see võimuareaal laieneks veel, et nad ei peaks vahemeeste kaudu opereerima.“Meeritsa hinnangul määrab minister riigifirmade nõukogudesse neid, kellega on rohkem suhelnud ning teab, mida kelleltki oodata. Kevadise valitsuse vahetuse järel Tallinna Sadama nõukogust tagasi kutsutud IRLi suurannetaja Veiko Tišler on tema sõnul üks näide.„Tema (Veiko Tišleri – toim) maine on üheselt seotud IRLiga ja see on nagu Vene mentaliteet, et pole oma. See on küll ebameeldiv, aga see on fakt, et nii see asi on. Inimesi jagatakse omadeks ja mitteomadeks ja siis tekibki küsimus, et mis kohal see kvalifikatsioon veel on. Kas siis nüüd tõesti järsku selgus, et Veiko Tišleril ei olnudki seda õiget kvalifikatsiooni, et seda nõukogu liikme ametit täita?“ märkis Meerits.Meeritsa hinnangul saavad kõik aru, et nii see ei olnud. „Selline valitsuse vahetusest tulev nõukogu liimete väljavahetamine, ega see ilus ei näe välja. Ma saan aru, et kui kellegi meelest leitakse, et tal ei ole seda õiget kompetentsi, siis muidugi ei tohiks sekunditki viivitada,“ lisas Meerits.Teisalt märkis Meerits, et siiski on tema hinnangul riigiettevõtete sõltumatus veel suhteliselt suur. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Tallinna Sadama kommertsjuht ostis 10 000 euro eest aktsiaid
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Tallinna Sadama juhatuse liige ja kommertsjuht Margus Vihman ostis eelmisel nädalal enam kui 10 000 euro eest Tallinna Sadama aktsiaid, selgub finantsinspektsiooni andmetest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.