Birjo Must • 6. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Saksa tehaste tellimused tegid üllatava languse

Saksa tehasetöölised ehitavad Voith Pelton hüdroenergia turbiini.  Foto: Bloomberg

Saksa tehaste tellimused kukkusid augustis enim alates 2009. aastast ja tulemus oli rohkem kui kaks korda hullem analüütikute prognoositust.

Augustis kukkusid tehaste tellimused 5,7% võrreldes 4,9%-lise tõusuga juulis, teatas Saksa majandusministeerium. Aastaga kukkusid tellimused 1,3%.Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid 2,5%-list langust.„Geopoliitilised riskid ning peamiselt kriis Ida-Ukrainas on muutnud ettevõtted oma investeerimisplaanide osas ettevaatlikuks. Seda hoolimata soodsast fundamentaalsest olukorrast,“ kommenteeris Berenberg Banki vanemökonomist Christian Schulz. „Kui see ebakindlus kaob, peaksid ka investeeringud taas kasvama hakkama,“ lisas ta.Euro on täna kerkinud 0,1%, 1,2532 dollarile. Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tootlus kukkus 2 baaspunkti võrra ehk 0,9%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt