• Jaga lugu:

  Briti tööstustoodang tammus augustis paigal

  British Petroleumi tehas Sahara kõrbesFoto: Foto: Bloomberg

  Suurbritannia tööstustoodang jäi augustis muutumatuks, kuna mõne Põhjamere puurtorni sulgemine langetas nafta ja gaasi toodangut 1,7%.

  Londoni statistikaameti avaldatud tööstustoodangu näitaja ühtis Bloombergi analüütikute prognoosiga. Töötleva tööstuse toodang tõusis augustis võrreldes juuliga 0,1%, mis ühtis samuti analüütikute arvamusega, vahendab Bloomberg.Augustis lõppenud kvartalis jäi Briti tööstustoodang võrreldes varasema kolme kuuga samaks. Statistikaamet prognoosib, et toodang kasvab kolmandas kvartalis sel juhul, kui see kukub septembris vähem kui 0,6%.Sellegipoolest on tööstustoodang 9,6% madalam kui 2008.aasta alguses. Töötleva tööstuse toodang jääb tolle aja tipptulemusele alla 4,4%.Kõige suurema löögi sai tööstustoodang augustis sellest, et Buzzardi naftamaardla oli 25 päeva suletud. Töötleva tööstuse sektoris teatas 8 alasektorit 13st kuisest kasvust, mille hulgas kõige suuremat kasvu näitas metallitööstus.Aastases võrdluses kasvas tööstuse kogutoodang augustis 2,5%. Tehaste toodang kasvas 3,9%, mis on nelja viimase kuu jooksul suurim kasv.Täna algab Inglise keskpanga igakuine koosolek. Möödunud kuu andmed näitasid, et majanduse taastumine on olnud kiirem kui oodati.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: tulemuste sadu ning Hiina hirmud börsil
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Hommikuprogrammis tulevad enda värskeid kvartalitulemusi kommenteerima Tallink Grupi juht Paavo Nõgene ning Arco Vara juht Marko-Ove Niinemäe. Juttu tuleb aga muustki.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.