• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis on liidri tähtsaim oskus?

  Juhtimiskonsultant ja bestsellerite autor Jim Collins soovitab juhilt küsida, kellega teha, mitte mida teha.Foto: Nordic Business Forum 2014

  Juhi kõige tähtsam oskus on osata teha õigeid inimesi puudutavaid otsuseid, leiab legendaarne ärikonsultant ja bestsellerite autor Jim Collins.

  Täna Helsingis Põhjamaade suurimal ärifoorumil Nordic Business Forum 2014 esinev Collins soovitas enda meeskonda valida inimesi mitte nende eelneva saavutatud edu, vaid inimeste iseloomu järgi. „Liider peaks endalt kõigepealt küsima, kellega, mitte mida ta teha soovib,“ selgitas Collins. „Maailm on väga muutuv ning juhi kaaskondlased peavad suutma kohaneda muutuvate oludega ning selles edu saavutama.“
  Collins soovitas kujutada end näiteks mäkkeronimise retkele. Muutuvad olud ja väsimus, triumf ja valu toovad retkelistes välja erinevad küljed. „Kuidas sa tahaksid, et inimesed raskustele reageeriksid?“ küsis ta.
  Lisaks juhtidele küsivad Collinsilt tihti noored, mis ametit valida, et hästi teenida. „See ei ole tähtis küsimus,“ rääkis Collins. „Tähtis ei ole firma nimi ja muu selline. Noorele on tähtis see, kellest saab tema mentor, nõuandja ja teenäitaja. Vali see seltskond hoolikalt,“ lisas ta. Collinsi sõnul on elu suhted inimestega ja see saab olla suurepärane vaid siis, kui sa teed asju nende inimestega, kes on suurepärased.
  Nordic Business Forum 2014 toimub täna ja homme Helsingis. Konverentsi teema on tänavu „Hea ei ole enam piisav“. Peaesinejad on Jim Collins, legendaarne jalgpallitreener Sir Alex Ferguson ning endine poliitik ja näitleja Arnold Schwarzenegger.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.