Äripäev • 21. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Riik toetab spordikompleksi miljonite eurodega

Peetri külasse rajatav BMX krossirada võimaldaks Eestis läbi viia rahvusvahelisi karika- ja suurvõistlusi.  Foto: epa

Siseministeerium ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetavad 3,1 miljoni euroga elamusspordikompleksi rajamist Rae valda Peetri külla.

Toetuse saaja, MTÜ Elamusspordikeskus Ühingu esindaja Mario Kalmre ütles EASi pressiteates, et kompleksi on kavandatud sisehall, mis koosneb näiteks BMX-krossi treeningrajast ja rulaparkidest, batuutidest, poroloonbasseinidest ja drop-in atraktsioonist.

EASi regionaalarengu keskuse direktori Monica Hankovi sõnul luuakse toetusega atraktsioon, mille kaudu on võimalus tutvustada Eestit kui atraktiivset sihtkohta noortele üle maailma. Hankov lisas, et rahvusvahelise jalgrattaliidu UCI nõuetele vastav BMX krossirada võimaldab Eestis läbi viia rahvusvahelisi karika- ja suurvõistlusi.

Siseminister Hanno Pevkur lisas, et piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest on Eestisse rajatud mitu olulist turismiatraktsiooni, teiste seas näiteks Jääaja Muuseum, Audru ringrada ja Kiviõli seiklusturismikeskus. „Uuel Euroopa Liidu finantseerimisperioodil plaanime samalaadse toetusmeetmega jätkata. Uuendusena on kavas anda maakondadele määravam roll piirkonnale oluliste objektide välja valimisel,“ lisas Pevkur.

Spordikompleksi rajamine läheb maksma üle 3,7 miljoni euro, EAS ja siseministeerium toetavad spordikompleksi 3,1 miljoni euroga. Toetus tuleb siseministeeriumi meetmest „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“, mida rahastatakse EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest on perioodil 2007—2014 toetatud 55 külastuskeskkonna arendamisele suunatud projekti kogusummas ligi 70 miljonit eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt