• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riskifondi juht: maailma rahapoliitikate vahel suurenevad käärid

  Föderaalreservi peahooneFoto: Bloomberg

  Keskpankade kohtumine järgmisel nädalal tõotab paljastada suured käärid erinevate majanduste rahapoliitikate vahel. See paneb fookusesse makrokeskkonna ning tekitab valuutaturgudel suuri kõikumisi, ütles riskifondi juht Kyle Bass.

  1,7 miljardilise riskifondi Hayman Capital asutaja eeldab, et Föderaalreserv lõpetab varaostu programmi järgmisel nädalal. Jaapani keskpank aga tõenäoliselt teatab, et teeb kõik vältimaks maailma suuruselt kolmanda majanduse suurde kriisi sattumist, vahendab CNBC.
  „Neil on jätkuvalt eelarvepuudujääk 10 protsenti. Ma arvan, et kaubandusbilanss on järgmine aasta 2-4 protsendiga miinuses. Jaapan peab ostuprogrammi laiendama, aga näiteks USA on seda praegu lõpetamas,“ ütles Bass saates „Squawk on the Street“.
  „Ja kui keskpank abirattad turult ära võtab, siis saab makromajanduslik pilt turu jaoks palju tähtsamaks,“ nentis Bass.
  See rahapoliitika lahknevus avaldub kindlasti ka Euroopas, kus keskpank on lubanud „teha kõik, et peatada deflatsioonilise keskkonna tekkimine“, ütles riskifondi juht. Tema sõnul tähendab see omakorda USA dollari jätkuvat tugevnemist.
  Bassi riskifond on tuntud suurte aktsiaturu investeeringute ning ka rohkem isikupärasemate investeeringute poolest. Ta juhtis aasta alguses Jaapani majanduse nõrkadele kohtadele tähelepanu ning on ütlemata selge, et praegu panustab fondijuht Jaapani jeeni nõrgenemisele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Euroopa aktsiaturud on jõuliselt taastumas
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on pärast eile toimunud kahe kuu suurimat langust taastumas, sest mure Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande võimaliku pankroti pärast leevenes ning investorid kasutasid langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Grusiinist miljardär võtab kümneid miljoneid dividendi Eesti firma kaudu
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.
Forbesi miljardäride nimekirja jõudnud Gruusia ärimees Mikheil Lomtadze on oma Eesti firma kaudu kümneid miljoneid dividendi võtnud.