Mait Kraun • 22. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Riskifondi juht: maailma rahapoliitikate vahel suurenevad käärid

Föderaalreservi peahoone
Föderaalreservi peahoone  Foto: Bloomberg

Keskpankade kohtumine järgmisel nädalal tõotab paljastada suured käärid erinevate majanduste rahapoliitikate vahel. See paneb fookusesse makrokeskkonna ning tekitab valuutaturgudel suuri kõikumisi, ütles riskifondi juht Kyle Bass.

1,7 miljardilise riskifondi Hayman Capital asutaja eeldab, et Föderaalreserv lõpetab varaostu programmi järgmisel nädalal. Jaapani keskpank aga tõenäoliselt teatab, et teeb kõik vältimaks maailma suuruselt kolmanda majanduse suurde kriisi sattumist, vahendab CNBC.

„Neil on jätkuvalt eelarvepuudujääk 10 protsenti. Ma arvan, et kaubandusbilanss on järgmine aasta 2-4 protsendiga miinuses. Jaapan peab ostuprogrammi laiendama, aga näiteks USA on seda praegu lõpetamas,“ ütles Bass saates „Squawk on the Street“.

„Ja kui keskpank abirattad turult ära võtab, siis saab makromajanduslik pilt turu jaoks palju tähtsamaks,“ nentis Bass.

See rahapoliitika lahknevus avaldub kindlasti ka Euroopas, kus keskpank on lubanud „teha kõik, et peatada deflatsioonilise keskkonna tekkimine“, ütles riskifondi juht. Tema sõnul tähendab see omakorda USA dollari jätkuvat tugevnemist.

Bassi riskifond on tuntud suurte aktsiaturu investeeringute ning ka rohkem isikupärasemate investeeringute poolest. Ta juhtis aasta alguses Jaapani majanduse nõrkadele kohtadele tähelepanu ning on ütlemata selge, et praegu panustab fondijuht Jaapani jeeni nõrgenemisele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt