Riskifondi juht: maailma rahapoliitikate vahel suurenevad käärid

22. oktoober 2014, 18:57
Föderaalreservi peahoone
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141022/BORS/141029842/AR/0/AR-141029842.jpg

Keskpankade kohtumine järgmisel nädalal tõotab paljastada suured käärid erinevate majanduste rahapoliitikate vahel. See paneb fookusesse makrokeskkonna ning tekitab valuutaturgudel suuri kõikumisi, ütles riskifondi juht Kyle Bass.

1,7 miljardilise riskifondi Hayman Capital asutaja eeldab, et Föderaalreserv lõpetab varaostu programmi järgmisel nädalal. Jaapani keskpank aga tõenäoliselt teatab, et teeb kõik vältimaks maailma suuruselt kolmanda majanduse suurde kriisi sattumist, vahendab CNBC.

„Neil on jätkuvalt eelarvepuudujääk 10 protsenti. Ma arvan, et kaubandusbilanss on järgmine aasta 2-4 protsendiga miinuses. Jaapan peab ostuprogrammi laiendama, aga näiteks USA on seda praegu lõpetamas,“ ütles Bass saates „Squawk on the Street“.

„Ja kui keskpank abirattad turult ära võtab, siis saab makromajanduslik pilt turu jaoks palju tähtsamaks,“ nentis Bass.

See rahapoliitika lahknevus avaldub kindlasti ka Euroopas, kus keskpank on lubanud „teha kõik, et peatada deflatsioonilise keskkonna tekkimine“, ütles riskifondi juht. Tema sõnul tähendab see omakorda USA dollari jätkuvat tugevnemist.

Bassi riskifond on tuntud suurte aktsiaturu investeeringute ning ka rohkem isikupärasemate investeeringute poolest. Ta juhtis aasta alguses Jaapani majanduse nõrkadele kohtadele tähelepanu ning on ütlemata selge, et praegu panustab fondijuht Jaapani jeeni nõrgenemisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2014, 18:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing