Eliisa Matsalu • 3. november 2014
Jaga lugu:

Tamkivi: Paet otsustas üllatavalt kaua

Reformierakonna juhatuse liige Jaanus Tamkivi
Reformierakonna juhatuse liige Jaanus Tamkivi  Foto: Raul Mee

Reformierakonna juhatuse ja riigikogu keskkonnakomisjoni liige Jaanus Tamkivi ütles, et Urmas Paeti otsus välisministri kohalt lahkuda ei tulnud ootamatult. „Üllatus oli pigem see, et tal otsustamine nii kaua aega võttis ja viimase momendi peale jäi,“ ütles ta.

Tamkivi sõnul oli selge, et Paet peab ühel hetkel lõplikult ära otsustama ja mõlemad variandid olid lõpuni välja õhus. Ta ütles, et Reformierakonna juhatus pole Urmas Paeti lahkumist ametipostilt ega ka uue võimalikke välisministri kandidaatide üle  veel arutanud.

„Loodan, et kolmapäeval korralisel juhatuse koosolekul saame sel teemal rääkida,“ ütles ta. Tamkivi sõnul käiakse enne lõplikku otsust niikuinii veel mitmeid variante välja. „Aeg on ju veel lühike. Uue inimese leidmine ametikohale võtab mõistagi aega – igal inimesel on ju omad tegemised ja tööd,“ rääkis ta.

Ekspress spekuleeris, et ühe variandina liigub välisministri kohale praegune keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kelle asemel liiguks omakorda Reformierakonna liige Kalle Palling. Samuti on sellisel juhul üheks võimalikuks keskkonnaministriks nimetatud Jaanus Tamkivi.

Viimane ise küll spekulatsioonidega kaasa ei lähe, kuid ütles, et vajadusel võib keskkonnaministri ametisse astuda. „Aeg on ju iseenesest lühike ja küllap saaksin ametiga hakkama. Kuid sellist varianti nüüd ka pole, nagu ma ise püüaksin kuidagi selle poole liikuda,“ ütles ta.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt