• Jaga lugu:

  Jaapani investorid toetavad Abet

  Jaapani börsFoto: epa

  Kuigi Jaapani peaministril Shinzo Abel võib olla probleeme langeva majanduse ning teda mitte usaldava valijaskonnaga, on Jaapani börs tema suur toetaja, kirjutab Wall Street Journal.

  Jaapani börsiindeks Nikkei tõusis 2,2%, mõni tund enne seda, kui Abe kuulutas välja erakorralised valimised.
  Investorite jaoks on mõndagi, mis neile Abe tegevuses meeldib. Näiteks on valitsus kulutusi kasvatanud ning rahapoliitikat leevendanud. Need on näited lahendustest, mille peaminister on välja käinud, et riik pea kaks kümnendit väldanud deflatsiooniaugust välja tirida ning majandust elavdada.
  Abenomics ehk Abe majandusprogramm on jeeni teiste maailma valuutade vastu nõrgestanud ning see on aidanud kasvada Jaapani eksportijate kasumil. Jaapani pank pumpab raha majandusse, sealhulgas ka börsi.
  „Investorid on veendunud, et Jaapani võimud teevad kõik endast oleneva, et taasatada inflatsioon,“ ütles Bank of America strateeg Manish Kabra.
  Abe lausus, et lükkab maksutõusu edasi eesmärgiga päästa majandus taas deflatsiooni vajumisest. Abe ütles seda päev pärast seda, kui tuli teade, et Jaapani majanduskasv oli teist kvartalit järjest negatiivne. Mõistagi tervitasid börsid uudist igati.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.