Äripäev • 28. november 2014 kell 12:44

Soomlaste aasta sõna on "Putini juust"

Yle valis aasta sõna  Foto: Ekraanitõmmis

Soome ringhäälingu Yle korraldatud aasta sõna valimisel selgus võitja: selleks sai Putin-juusto, teatas Yle.

Termin, mille poolt andis hääle 47 protsenti vastanutest, tekkis soome keelde pärast Venemaa sanktsioonide kehtestamist. "Putini juust" annab hääletust kommenteerinute hinnangul hästi edasi lõppeva aasta atmosfääri.

Pärast seda, kui Venemaa keelas euroliidust osa toidukaupade sisseveo, ilmus Soomes kaupluselettidele Venemaa turu jaoks toodetud Valio juust, millele rahvasuu andis nimeks "Putini juust". Juustu oli palju ja seda müüdi odava hinnaga ning seetõttu osutus see ka müügihitiks.

Soomlaste aasta sõna tiitlile kandideerisid näiteks veel ka putinism, separatist, nyhtöpossu (hautatud sealiha), viskigate (vaidlus sõna viski kasutamise pärast) ja ebola.

Hetkel kuum