• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud on langemas

  New Yorgi börs.Foto: Bloomberg

  USA aktsiturud juhtisid kogu maailma turgude langust, mis odavnesid juba kolmandat päeva järjest. Energiafirmade langus oli tugev, sest nafta jõudis viie aasta madalaimale tasemele.

  Standard & Poor's 500 indeks odavnes 1,6 protsenti ning sulgus 2026 punktil, mis on madalaim tase alates 5. novembrist. Viimase 3 päeva jooksul on indeks langenud 2,4 protsenti. Dow Jones kukkus 267 punkti, ehk 1,5 protsenti ja sulgus 17 533 punktil.
  „Nafta hind on vähenenud nõudluse tõttu madalam ja pole üllatus, et ülejäänud turg järgneb. Kas või sümpaatiast naftaturu vastu,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securities aktsiakauplemise juht Michael James Bloombergile. „Kuna turu jaoks pole häid uudiseid täna juurde tulnud, siis on pullidel kohustus jälle tõestada, miks peaks aktsiaid ostma.“
  Eile tegi S&P500 indeks kauplemispäeva alguses 1,3protsendilise languse, kuid päeva lõpuks tegi indeks kaotused tasa. 2014. aastal on S&P500 tõusnud 9,6 protsenti ning saavutab 2014. aastal tõenäoliselt kolmanda tõusuaasta järjest. Aktsiate kallinemist on vedanud oodatust paremad majandusuudised USA-st.
  Nafta langes viie aasta madalaimale tasemele ning OPEC vähendas oma 2015. aasta tootmisprognoose, sest USA-s on tootmine suurenenud ning ülemaailmne nõudlus on kokku kuivanud.
  WTI toornafta hind langes 3,82 protsenti ning Brent toornafta 3,28 protsenti. Kumbki maksis päeva lõpuks 61,38 ja 64,65 dollarit barreli kohta. Kulla (Comex) hind langes 0,24 protsenti ning unts kulda maksis õhtuks 1229 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.