• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene esirikkur ostis Watsoni Nobeli preemia

  Venemaa rikkaim inimene Ališer Usmanov ostis James Watsoni Nobeli preemia.

  Venemaa rikkaim mees Ališer Usmanov ostis oksjonil tuntud bioloogi ja DNA struktuuri avastaja James Watsoni Nobeli preemia ning planeerib selle ka teadlasele tagastada.

  Usmanov maksis Watsonile 1962. aastal DNA struktuuri avastamise eest määratud Nobeli preemia eest 4,1 miljonit dollarit, ütles miljardäri ettevõtte USM Holdings oma teadaandes.
  „Minu arvates on olukord, kus teadlane müüb enda saavutusi sümboliseeriva medali, täiesti vastuvõetamatu,“ ütles Usmanov. „Dr. Watsoni töö aitas kaasa ka vähiuuringutele. See on haigus, millesse suri minu isa. Mulle on tähtis, et see raha, mis ma medalile kulutasin, läheb teaduslikku uurimistöösse ning medal läheb inimesele tagasi, kes selle välja teenis.“
  Usmanovi varad ulatuvad Bloombergi andmetel 14,4 miljardi dollarini. Muuhulgas hoiab ettevõtja osalust Venemaa suurimas rauamaagi tootjas ja mobiilsideoperaatoris.
  Watson plaanib medalist saadud raha anda Cold Spring Harbor laboratooriumile, Chicago Ülikoolile ja Cambridge'i Clare Kolledžile.
  „Ma saan nüüd ka edaspidi anda oma panuse sellesse, et teadlased saaksid oma tööd teha väärikas keskkonnas,“ ütles Watson eelmisel nädalal teadaandes. „Kavatsen suunata raha ka Long Island Land Trusti ja muusse heategevusse, mida ma olen juba pikka aega toetanud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.