Pille Ivask • 12. detsember 2014
Jaga lugu:

Saksa poliitikasse imbuvad populistid

Protest Saksamaal
Protest Saksamaal   Foto: epa

Saksamaa poliitikas on üha valjemat häält tegemas parempoolsed, kes pakuvad Angela Merkeli juhtitud konservatiividele poliitilist väljakutset. See tähendab omakorda, et Euroopa ühte stabiilsemasse demokraatiasse on sisenemas populistid, kirjutab Wall Street Journal.

Esmaspäeval toimusid Ida-Saksamaal Dresdenis protestid islamikogukonna laienemise vastu Saksamaal. Tegu oli viimaste aastate suurima protestiaktsiooniga.

Uus euroskeptiline partei on võitnud viimastel kuudel kolme Saksa liidumaa parlamendivalimistel mitmeid kohti. Uus partei näeb oma kavas ette Venemasse suhtumise leevendamist, samuti toetatakse oma seisukohtades Saksa ettevõtjaid.

Mainzi Ülikooli politoloog Jürgen Falter ütles Dresdeni proteste silmas pidades, et Saksa poliitikas on tühimik, mida praegused parteid täita pole suutnud. „Leian, et on veidi rumal, et parteid ei püüa toimuvat näha paindlikumalt ja arusaavamalt,“ lausus ta.

Euroskeptilised ja immigratsioonivastaste parteide arv on kasvanud mitmes Euroopa riigis. Näitena võib tuua Prantsusmaa, Rootsi ja Suurbritannia. 

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt