Pille Ivask • 15. detsember 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Paypal laiendab laenuäri

Paypali tehnoloogia asepresident Nat Natarajan  Foto: epa

Paypal tahab laieneda alternatiivsele laenuturule, mille tegi kuulsaks idufirma Lending Club, mis on nii eraisikutele kui ka väikestele ettevõtetele laenanud juba enam kui 200 miljonit dollarit, kirjutab Financial Times.

Paypali laenuprogramm on oma olemuselt oluliselt tagasihoidlikum kui see, mida pakuvad praegused turuliidrid Lending Club ja OnDeck. Firma juhid ütlevad aga, et programmi plaanitakse veelgi enam panustada ning tegu võib olla väga olulise sammuga Paypali jaoks, kuna järgmisel aastal eraldub Paypal emafirmast eBayst ning peab seega hakkama võistlema niigi tihedal maksete vahendamise turul.

Viimastel aastatel on mittepankadest laenamine üha populaarsemaks saanud, kuna nii-öelda päris pangad on samal ajal laenu andes karmimaks muutunud. See on aga võimaldanud erinevatel idufirmadel turul tekkinud tühimikku täita.

Paypali krediidijuht Steve Allocca märkis, et praegu tegeleb Paypal siiski pinna kompamisega ehk tutvutakse võimalustega, millel nähakse perspektiivi. „Tegu on valdkonnaga, mis pole kunagi piisavalt hästi olnud teenindatud pankade või traditsiooniliste laenajate poolt.“

Paypali laenu andmise programm jõustus möödunud aasta septembris ning selle ajaga on tehtud enam kui 35 000 laenu, millest suurim on olnud 60 000 dollarit.

Erinevalt aga teistest alternatiivsetest laenufirmadest, ei ole Paypali laenu andmise funktsiooni eesmärk selle pealt raha teenida. Paypali tootejuht Hill Ferguson lausus, et laenu andmise tähendab pigem, et ostjatel ja müüjatel on lihtsalt veel üks lisapõhjus, miks kasutada Paypali, mitte teisi makseid vahendavaid teenusepakkujaid.

Analüütikud on öelnud, et laenu andmise funktsioon on osa Paypali nii-öelda suureks kasvamise protsessist, kuna ettevõtte valmistub „iseseisvaks eluks“. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt