Äripäev • 19. detsember 2014
Jaga lugu:

Eksportijad küsivad Kreekas raha ette

Kreeka lipp
Kreeka lipp  Foto: Reuters/Scanpix

Viimaseld kümme päeva on Kreekasse eksportijad hakanud jälle kauba eest kogu raha ette küsima. Viimati oli Kreeka väliskaubanduses selline seis ebakindlal ajal 2011. aasta lõpust kuni 2012. aasta valimisteni, kirjutas eKathimerini.

Ateena kaubandusesindajate liidu juht Ioannis Papageorgakis ütles, et Itaalia, Saksamaa, Belgia ja Taani nõuavad kogu summa kauba eest ette. Välisfirmad aktsepteerivad ka pankade garantiikirju, aga neid annavad pangad välja väga piiratud arvul.

Kreeka peaminister Antonis Samaras tõi presidendivalimised varajasemale ajale, mis tõi riiki uue ebakindluse laine, kuna kui presidendikandidaat ei saa kolmes voorus piisavat parlamendi toetust, järgnevad erakorralised parlamendivalimised. Esimeses hääletusvoorus kogus presidendikandidaat Stavros Dimas nõutava 200 hääle asemel 160. Järgmine voor on kavas 23. detsembril ja vajadusel kolmas voor 29. detsembril.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt