Äripäev • 23. detsember 2014 kell 8:15

Putin kutsus Obama Moskvasse

Barack Obama ja Vladimir Putini matrjoškad.  Foto: epa

USA president Barack Obama sai eile Kremlist kutse osaleda 9. mail Moskvas võidupüha 70. aastapäeva tähistamisel, vahendas RIA Novosti.

Venemaa presidendi Vladimir Putini abi Juri Ušakovi sõnul said kutse ka paljud teised riigijuhid, näiteks Suurbritannia peaminister, Hiina ja Prantsusmaa president jt.Ühendriikide presidendi Venemaa, Ukraina ja Euraasia suuna nõunik Celeste Wallander ütles lühivestluses TASSile, et kutse on Obama laual ning ta pole seda tagasi lükanud. Tema sõnul on kutse "läbivaatamisel" ja hetkel pole teada, millal see vastu võetakse. Varem on Obama rahvusliku julgeoleku nõunik Mark Stroh öelnud, et "lähitulevikus ei ole presidendi kavas Venemaa külastus".Eile sai teatavaks, et Moskva saatis Ühendriikide presidendile Barack Obamale kutse võtta osa Suure Isamaasõja lõpu 70. aastapäeva pidustustest. Kutse said ka teised Teise maailmasõja aegse koalitsiooni riikide juhid.

Obama oli kutsutud Moskvasse ka 2010. aastal tähistama võidupüha 65. aastapäeva, kuid toona ei saanud ta sellel osaleda.

Hetkel kuum