• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome eluasemeturul hinnad languses

  ElamuFoto: Raul Mee

  Kevadel Soome eluasemeturul alanud hinnalangus jätkus novembris üllatavalt kiiresti, näitasid statistikaameti andmed.

  Niisama kiiresti alanesid hinnad Soomes viimati 2009. aastal, üleilmse finantskriisi ajal.
  „Langus oli suurem kui ma arvasin,“ kommenteeris Kauppalehtile Danske Banki peaökonomist Soomes Pasi Kuoppamäki. „Avaldatud numbrid teevad murelikuks. Need on veel üks kinnitus, et majandusel läheb halvasti ja see annab põhjust muretsemiseks. Eluaseme hinna langus vähendab jõukust ja sellel võivad olla majandusele laiemad mõjud.“
  Olemasolevate korrus- ja ridamajade korterite hinnad alanesid novembris üle riigi aastatagusega võrreldes 2,6%. Pealinnas oli korterite hinnalangus aasta baasil 2%.
  Et Soomes on majanpidamiste jõukusest suur osa seotud eluasemega, muudab elamispindade hinnalangus tarbija ettevaatlikumaks ja õõnestab kindlustunnet.
  1990ndate aastatega võrreldavat hinnalangust siiski ei peljata. Turgu toestavad madalad laenuintressid, pankade paindlikkus ning toonasega võrreldes madalam tööpuudus. Laenuvõlglastel ei ole olnud pakilist tarvet  oma kortereid mistahes hinnaga müüki paisata.
  Turul on samas segmente, mida langustrend ei räsi. Näiteks on jätkuvalt heas hinnas ühe- ja kahetoalised korterid pealinna piirkonnas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.