Äripäev • 16. jaanuar 2015 kell 6:18

Riigikokku kandideerib kümme erakonda ja 13 üksikkandidaati

Valimissedeli tempel.  Foto: Raul Mee

Riigikogu valimisteks esitas Vabariigi Valimiskomisjonile oma dokumendid kümme erakonda ja 13 üksikkandidaati, kokku 876 kandidaati.

Erakondadest seadsid kandidaadid üles Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, Eesti Reformierakond, Erakond Isamaa ja Res Publica Liit, Eesti Vabaerakond, Eesti Keskerakond (kõik 125 kandidaati), Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (25 kandidaati), Erakond Eestimaa Rohelised  (40 kandidaati), Rahva Ühtsuse Erakond (36 kandidaati) ja Eesti Iseseisvuspartei (12 kandidaati).

Üksikkandidaatidest esitasid dokumendid Meelis Kaldalu (ringkond  nr 1, Põhja-Tallinn, Kristiine ja Haabersti), Ilmar Ibragimov (ringkond nr 2, Tallinna Kesklinn Lasnamäe ja Pirita), Toomas Torb (ringkond nr 4, Harju-ja Raplamaa), Greete Reinson (ringkond nr 2, Tallinna Kesklinn Lasnamäe ja Pirita), Tarmo Porroson (ringkond nr 11, Võru-, Valga- ja Põlvamaa), Ege Hirv (ringkond 4, Harju-ja Raplamaa), Heli Koit (ringkond nr 8, Järva-ja Viljandimaa), Maarika Pähklemäe (ringkond nr 2, Tallinna Kesklinn Lasnamäe ja Pirita), Svetlana Ivnitskaja (ringkond nr 1, Põhja-Tallinn, Kristiine ja Haabersti), Henn Leetna (valimisringkond nr 2, Tallinna Kesklinn Lasnamäe ja Pirita), Urmo Karusoo (valimisringkond nr 10, Tartu linn), Jaak Vackermann (ringkond nr 4, Harju- ja Raplamaa) ja Marek Ranne (ringkond nr 11, Võru-, Valga- ja Põlvamaa).

Eestis registreeritud 11 erakonnast osaleb valimistel kümme.

2011. aastal osales Riigikogu valimistel 9 erakonda ja 32 üksikkandidaati, kokku 789 kandidaati.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil 2015. Eelhääletamine ja e-hääletamine algab 19. veebruaril.

Hetkel kuum