Äripäev • 24. märts 2015 kell 9:02

Ligi: Vabaerakond polnud kõnelustel partner

Reformierakonna juhatuse liige Jürgen Ligi.  Foto: Andres Haabu

Vabaerakonna koalitsioonikõnelustelt eemale jätmise suurim põhjus oli see, et ta "ei olnud partner", vaid "grupp inimesi, kelle seisukohad olid suhteliselt hajusad ja kes elavnesid väga väheste teemade peale", ütles reformierakondlane Jürgen Ligi.

"Me ei tea, kuidas nad oleksid hakanud hääletama ja miks nad näiteks maksuteemadel siis järsku läksid nii ägedaks, kui neil ei olnud programmis isegi selle kohta midagi. Me peame ikkagi tajuma oma partnerit ja teadma, kuidas nad meeskonnas toimivad edaspidi," rääkis Jürgen Ligi intervjuus ETV saatele "Terevisioon".

Ligi vaidles vastu ka Jaak Aaviksoo (IRL) varasemale väitele, et Vabaerakonnale tehti liiga. "Kõige rohkem liiga tegi Vabaerakond tegelikult Res Publicale, kui nii tohib üldse öelda. See oli võib-olla kõige ägedam hetk, kus elati välja siis mingit 2003. aastat ja [---] Res Publica tulekut. See oli Vabaerakonna väga tugev rünnak Res Publica vastu: et see oli nagu Eesti riigi ära rikkunud," vahendas ERRi uudisteportaal Ligi räägitut.

Hetkel kuum