Mait Kraun • 1. aprill 2015 • 1 min
Jaga lugu:

Bill Gross: varade hinnad pole õiglased

Bill Gross
Bill Gross  Foto: Bloomberg

Bill Grossi sõnul on investoritel väga raske valida, kuhu oma raha paigutada, sest sisuliselt kõik varaklassid on ebaõiglase väärtusega, vahendab CNBC.

Keskpangad, kes on intressimäärasid madalal hoidnud, on aidanud varade hindadel tõusta. Praegune keskkond on aga teistsugune, sest Föderaalreservi stimuleerimine lõppeb, ütles Janus Capitali rahahaldur.

„Madalad reaalintressid ja kesine kapitalikasv on viinud meie laeva tundmatutesse vetesse. Need veed on investorite jaoks aga vaenulikud,“ kirjutas Gross oma kirjas investoritele, kus püüdis ennustada, millised võiksid intressimäärad olla tulevikus. „Teadmine, kuidas maksimeerida madala riskitaseme juures oma tootlust saab olema võtmeks. Lähenemisi on mitmeid ja kõik võivad õiged olla.“

Gross soovitab fikseeritud sissetulekuga investoritel panustada intressimäärade volatiilsuse vastu. „Minu arust pakub kõige atraktiivsema võimaluse Draghi 18-kuuline varaostu programm. See hoiab näiteks Saksamaa võlakirjade intressid madalal,“ ütles Gross. „Ma ei ostaks neid varasid välja, vaid panustaks selle peale, et võlakirjade intressimäärad kõiguvad vähe.“

 Gross juhib Janus Capitalis 1,4 miljardi dollari suurust võlakirjafondi Janus Capital Unconstrained Bond Fund. See aasta on fond pakkunud 1,09 protsendilist tootlust. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt