Pille Ivask • 9. aprill 2015 kell 4:47

Endine Apple’i töötaja: Apple kiusab töötajat

Apple.  Foto: epa

Endine Apple’i töötaja Ben Farrell kirjutas pika ning põhjaliku blogipostituse sellest, kuidas Apple ootab oma töötajatelt üliinimlikke pingutusi, näiteks 16tunniseid tööpäevi, vahendab Business Insider.

Farrell kirjutab postituses, et pärast 16tunnist tööpäeva tulevad mitmed koosolekud, kus töötajad osalema peavad. Farrell, kes töötas Apple'i „AppleCare“ tehnilise toe osakonnas veidi üle aasta, lausus samuti, et Apple mängib oma töötajatega nii-öelda mõttemänge.

Apple'i töötajad ei jaga üldjuhul andmeid, mis nende töö juures toimub ning sageli ollakse allkirjastanud ka vastava lepingu. Seega on Farrell üks väheseid, kes oma nime all on nõus olnud rääkima. Business Insider kirjutab, et mõistagi peaks mehe kirjutisele lähenema ettevaatlikult, kuna tegu on endise töötajaga ning kriitika on väga terav, ent on teada, et ka teised Apple'i töötajad on varem firma töö kohta kriitikanooli pildunud. Viimane puudutab eriti pikki tööpäevi.

Farrell kirjutab, et Apple'is valitseb täielik nulltolerants, mis puudutab töötajate haigestumist või isiklikke-perekondlikke põhjuseid. Ta väitis, et töökoosolekuid peetakse Apple'i organisatsioonis öösel. 

Apple'is kunagi internetitehnoloogia direktorina töötanud Don Melton ja iOSi äppide direktor Nitin Ganatra on samuti öelnud, et Apple on oma töötajate suhtes väga nõudlik.

Apple'ilt asja kohta kommentaari ei õnnestunud. 

Hetkel kuum