Pille Ivask • 10 juuli 2015

Tsipras esitas uue plaani

Alexis Tsipras  Foto: epa

Kreeka valitsus esitas uued ettepanekud, missuguste reformidega kavatsetakse täita uue abipaketi saamise tingimused.

Uue reformikava kiitis Tsiprase valitsuskabinet heaks veidi enne neljapäeva keskööd. Wall Street Journali andmeil on mitmed Syriza liikmed öelnud, et uus kava on piire ületav. Kreeka meedia vahendab, et Tsipras olevat öelnud: „Me oleme valmis kompromissiks“.

Bloomberg vahendab, et uued ettepanekud sisaldavad reforme ning kulude kärpeid, nende seas maksuleevenduste vähendamist ning maksude tõusu. Uus plaan sarnaneb ettepanekutega, mille esitasid kreeditorid möödunud kuul.

Plaan edastati Euroopa institutsioonidele eile ning esitatakse Kreeka parlamendile täna. Euroala rahandusministrid arutavad ettepanekuid pühapäeval.

Hetkel kuum