Äripäev • 22. juuli 2015 kell 8:21

Eurotunnel küsib põgenike tõrjumise eest hüvitist

Eurotunneli Prantsusmaa-poolne ots Calais´s.  Foto: epa

Eurotunnel nõuab Prantsusmaa ja Suurbritannia valitsuselt kompensatsiooni illegaalsete migrantide tõrjumisele kulunud turvameetmete eest, kirjutas Sky News.

Tänavuse esimese poolaasta jooksul on Eurotunnel turvameetmete karmistamisele kulutanud umbes 13 miljonit eurot. Sellest summast 9,7 miljonit tahab ettevõte nüüd tagasi saada kahe riigi valitsuselt, selgitusega, et tegutseb kummagi riigi huvides.Viimase aasta jooksul on sagenenud ka La Manche'i väina aluse tunneli kaudu Prantsusmaalt Inglismaale siirduvate migrantide surmajuhtumid - hukkutud on nii kaubaveokite lasti all, elektrilöögist, aga ka liikuvale rongile hüpata üritades.Eurotunnel avati 1994. aastal. Kaherealise raudteetunneli pikkus on 51 kilomeetrit ning seda haldab Eurostar.

Hetkel kuum