Pille Ivask • 28. juuli 2015 kell 5:34

Nafta hind nelja kuu põhjas

Nafta hind on viimase nelja kuu madalaimal tasemel.  Foto: epa

Nafta hind on viimase nelja kuu madalaimal tasemel, mis on suuresti põhjustatud Hiina aktsiaturgudest, mis tegid eile viimase kaheksa aasta suurima päevasisese languse, vahendab Financial Times.

Brenti toornafta on madalaimal tasemel alates märtsikuust, langedes 1,29 dollarit 53,33 dollarile barrelist. West Texas Intermediate (WTI) toornafta hind langes 94 senti 47,20 dollarini barrelist. Viimane märgib madalaimat taset alates aprilli algusest.

Brenti toornafta hind taastus mais 69,63 dollarini barrelist, olles jaanuaris olnud kuue aasta madalaimal tasemel, mil nafta barrel maksis 45 dollarit. Kuigi paljud kauplejad on oodanud nafta hinna tõusu, kuna nõudlus on madal ning see peaks omakorda tähendama ka tootmise vähendamist, pole naftatootjad ometi kraane koomale tõmmanud.

Nafta hind langes eile hoolimata USA dollari enam kui üheprotsendilisest langusest euro vastu. Kui dollar nõrgeneb, siis üldjuhul tõstab see tooraine hinda, mida seekord ei juhtunud.

Mitmed kauplejad ja analüütikud tõid langenud nafta hinna puhul välja Hiina aktsiaturgude eilse suure päevase languse, mil aktsiad sulgusid kaheksa protsenti madalamal tasemel. Analüütikud on öelnud, et selline langus paneb küsima, missugune saab olema Hiina naftanõudlus.

Hetkel kuum