Maarit Eerme • 11. august 2015 kell 13:45

Euroopa kaubandusjuhi 5 soovitust Eesti kaupmehele

EuroCommerce'i peadirektor Christian Verschueren tuleb oktoobris esinema Kaubanduse aastakongressile.  Foto: EuroCommerce

Mille järgi peab kaupmees tänapäeval joonduma? Kui palju peaks kaubandust reguleerima?

EuroCommerce'i (Euroopa jae-, hulgi- ja rahvusvahelise kaubanduse liitude ühendus) peadirektor Christian Verschueren annab Eesti kaupmeestele viis soovitust, kuidas uutele väljakutsetele vastata.

Mida soovitate Eesti jaekaupmeestele? Mille järgi nad peaksid joonduma?

Keskkond: Jaemüüjad on tõeliselt pingutanud, et ebasoosiva majanduskliima kiuste jäätmemahte vähendada. Meie liikmed on otsinud innovatiivseid teid, kuidas tõsta klientide, töötajate ja tarnijate teadlikkust jäätmemahte vähendada. Meie ühisraport toob välja ka algatused, mida võiksid rakendada ka Eesti jaekaupmehed.E-kaubandus: Digiplatvormide teke toob kaasa mitmeid väljakutseid – vaid üks seitsmest Euroopa Liidu väike- või keskmise suurusega ettevõtjast kaupleb praegu netis. Uued võimalused avanevad jaekauplejatel, kes kasutavad digitehnoloogia ja mitmekanali-kaubanduse võimalusi, kombineerivad harilikke kauplusi online-teenustega ning pakuvad uusi tarnesüsteeme. Et kogu Eestis on uus tehnoloogia nii hästi kasutusele võetud, on siinsetel jaekaupmeestel head šansid digitehnoloogia abil teiste Euroopa tarbijate ja ettevõteteni jõuda, et oma äri laiendada.

Loe Verschuereni soovitusi ja intervjuud edasi Äripäeva teemaveebist kaubandus.ee

Verschueren esineb 14. oktoobril Kaubanduse aastakongressil. Vaata kava siit ning registreeru siin.

Hetkel kuum