Äripäev • 22. august 2015 kell 10:30

Reet Aus on Põhja-Euroopa hinnatumate ärinaiste hulgas

Reet Aus Aasta Naine 2014 väljakuulutamisel.  Foto: Scanpix/Postimees

Nordic Business Report on reastanud 20 Põhja-Euroopa olulisemat naisettevõtjat, nende hulgas on ka Eesti disainer Reet Aus.

Taaskasutusmoega endale nime teinud Aus asub selles nimekirjas 18. kohal, kus teda iseloomustatakse kui taaskasutuspioneeri. Vaid veidi enne Ausi, 16. kohale, platseerub laulja ja laulukirjutaja Björk.

Esimesel kohal selles nimekirjas on Vene andmekaitseettevõtte InfoWatch Group juht Natalya Kasperskaya, teisel kohal Vene suurima online-riidepoe omanik Tatiana Bakalchuk ning kolmandal kohal Iraani päritolu Azita Shariati, kes juhib rahvusvahelise ettevõtte Sodexo Rootsi ja Taani harusid.

Pingerida koostades on ka välja toodud riikide kaupa naised, kes selgelt kerkivad esile, aga pole veel 20 hulka jõudnud. Eesti puhul on selles kategoorias ära märgitud Chemi Pharmi omanik ja juht Ruth Oltjer, moelooja Kriss Soonik-Käärmann ja Premia juht Katre Kõvask.

Hetkel kuum