Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Asmann pakkus end VKG-le ise

  VKG uus juhatuse esimees Ahti AsmannFoto: Andras Kralla

  Viru Keemia Grupi uus juhatuse esimees Ahti Asmann kinnitab, et tema jaoks on Eesti Raudtee kütusekaardi skandaal ammendunud ning lisab, et selliseid probleeme eraettevõttes ei tekigi.

  „Avaldasin ise huvi selle ettevõtte vastu, sest see on üks Eesti tööstuse lipulaevu. See on olemuselt huvitav äri,“ põhjendas Asmann, miks ta kandideeris VKG juhatuse esimeheks. „Siin on palju väljakutseid, võimalus arendada, ja areneda koos ettevõttega.“
  Asmanni sõnul ei olnud tal vahepeal, pärast Eesti Raudteest lahkumist, mitut rauda tules - ta võttis aja maha ja on kuni tänaseni puhanud. „Kui VKG tuli päevakorda, siis võtsin selle ette ja keskendusin sellele,“ sõnas Asmann. „Ei tegelenud aktiivselt muude kolmandate variantide otsingutega.“
  Küsimusele, millised on tema esimesed sammud uuel töökohal vastas Asmann, et esmaeesmärk on sisse elada. "Ettevõte on viimastel aastatel kiiresti kasvanud ja palju investeerinud, areng on olnud kiire," märkis Asmann. "Praeguste nafta hindade juures on ees palju väljakutseid. Kui seni on ettevõtte hästi juhitud, siis ei ole põhjust kardinaalseid muudatusi teha. Loomulikult tuleb ettevõtet vastavalt väljakutsetele kohandada ja tugevdada. Kiire kasvu faasis võib efektiivsus jääda tahaplaanile ja seepärast tuleb tööd teha selle parandamiseks.“
  Asmanni sõnul on Eesti Raudtee kütusekaardi skandaal tema jaoks ammendunud. „Kui see teema üles tuli, siis kedagi ei huvitanudki, mis tegelik seis ja probleem oli," märkis Asmann. "Eraettevõttes selliseid probleeme ei tekigi ja kui, siis saavad need teistmoodi lahendatud,“ lausus Asmann ja lisas: „See küsimus ei vääri pikemat tähelepanu.“
  Viimased kolm aastat juhtis Asmann riigiettevõtet AS Eesti Raudtee, kust pidi enne tähtajalise töölepingu lõppu lahkuma, sest raudtee juhtimises tekkinud vastuolude klaarimisel ilmnes, et ta andis firma kütusekaardi oma abikaasa kasutusse ning pidi seetõttu ettevõttele tagasi maksma 5000 eurot. Alates oktoobrist on Asmann VKG juhatuse esimees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Rootsi inflatsioon vähenes juulis
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
Rootsi inflatsioon langes juulis esimest korda alates jaanuarist, ja oli isegi grammike väiksem, kui oodati, kirjutab Dagens Industri.
Edukad investeeringud müksasid Lenne puhaskasumisse
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.
Lasterõivaste tootja Lenne käive kahanes möödunud aastal, samuti jäi ettevõte ärikahjumisse. Edukad investeeringud tõid aga ettevõttele miljoneid eurosid ja puhaskasumi real sai tänu sellele näidata plussi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.