Pille Ivask • 15. september 2015 kell 5:04

Sierra Leone majandus kukub tänavu korralikult

Ebola on räsinud Sierra Leone, Libeeria ja Guinea majandusi  Foto: epa

Ebola kriisi ja rauamaagi madala hinna tõttu peaks Sierra Leone majandus tänavu kukkuma tervelt 22 protsendi võrra, vahendab Bloomberg.

Alates 2013. aastast on Ebola tõttu surnud 11 000 inimest, enamik neist Sierra Leones, Guineas ja Libeerias. Nimetatud riikide valitsused on teatanud, et Ebola on majandusele suurt kahju teinud, mistõttu vajavad riigid vähemalt kaheksa miljardit dollarit, et oma majandused taas üles ehitada.

Eelmisel aastal kasvas Sierra Leone majandus 4,6 protsenti, olles sellega üks Aafrika tublimaid. IMFi andmeil oli kasvu taga suuresti rauamaagi eksport. Rauamaagi hind on nii tänavu kui ka möödunud aastal märkimisväärselt langenud. 

Analüütikute hinnangul peaks uuel aastal Sierra Leone majandus kasvama ühe protsenti võrra, seda eeldusel, et rauamaagi hind võtab suuna üles.

Hetkel kuum