Äripäev • 16. september 2015 kell 12:15

Ain Kaljurand jääb vahi alla

Tallinna Sadama juhatuse endine esimees Ain Kaljurand  Foto: Raul Mee

Tallinna ringkonnakohus ei vabastanud vahi alt korruptsioonikahtluse tõttu vahistatud Tallinna Sadama juhatuse endist esimeest Ain Kaljuranda, kirjutab ERR Uudised.

Ringkonnakohus ei rahuldanud Kaljuranna kaitsjate Paul Kerese ja Leon Glikmani määruskaebust, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERRi uudisteportaalile. Kaitsjatel on võimalik ringkonnakohtu tänane määrus vaidlustada riigikohtus 10 päeva jooksul, Keres ütles, et see selgub pärast tänase määrusega tutvumist.

Riigiprokurör Laura Feldmanis ütles ERRi uudisteportaalile, et riigiprokuratuur jätkab koos kaitsepolitseiga kriminaalasjas hulka menetlustoiminguid. "Leiame jätkuvalt, et Allan Kiili ja Ain Kaljuranna vahi all hoidmine on põhjendatud ja vajalik tunnistajate mõjutamise vältimiseks. Kui vahistamise alused peaksid ära langema, muudab prokuratuur tõkendit," märkis Feldmanis.

Kaitsjad taotlesid ringkonnakohtus Kaljuranna suhtes Harju maakohtus 28. augustil tehtud vahistamismääruse tühistamist või alternatiivselt tema vahi alt vabastamist tema elektroonilisele valvele allutamisega. Riigiprokuratuuri kahtlustuse järgi on Tallinna Sadama endine juhatuse liige Allan Kiil võtnud väidetavalt miljoneid eurosid altkäemaksu ning endine juht Ain Kaljurand sadu tuhandeid eurosid.

Hetkel kuum