Raido Neemre • 18. september 2015 kell 15:57

USA valitsus leevendab Kuuba sanktsioone

Foto: EPA

USA Rahandus- ja Kaubandusministeeriumid teatasid oma tänases avalduses, et nad on võtnud kasutusele meetmed, mis leevendavad veelgi Kuuba sanktsioone.

Muudatused viiakse ellu osana diplomaatiliste suhete normaliseerimise katsetest kahe riigi vahel, vahendab CNBC.

Uued meetmed jõustuvad esmaspäevast ning lihtsustavad Kuubale reisimist, laiendavad telekommunikatsiooni teenuseid ning lubavad “teatud inimestel” avada ärisid ning teisi teenuseid, samuti lubatakse nüüdsest avada pangakontosid Kuubal, vahendab CNBC.

“Tänane avaldus rõhutab võimude pühendumust püüelda kuubalaste jaoks konstruktiivsete muudatuse poole. Need regulatoorsed muudatused täiendavad käesoleva aasta alguses juba elluviidud uuendusi ning lõdvendavad sanktsioone, mis on seotud reisimise, telekommunikatsiooni ja internetiteenustega, ärioperatsioonidega Kuubal ning rahaülekannetega,” kinnitas rahandusminister Jack Lew.

Uuenduste jõustudes võivad heakskiidetud isikud piiramatult Kuubale reisida ning avada telekommunikatsiooni ärisid ja internetipõhiseid teenuseid saarel.

Samuti võimaldavad uued regulatsioonid importida Kuubal arendatud rakendusi USA-sse.

“Täna avalikustatud regulatsioonid on loodud toetamaks arenevat Kuuba erasektorit ning toomaks meid sammukese lähemale president Obama ajaloolistele eesmärkidele,” sõnas kaubandusminister Penny Pritzker.

Obama administratsioon teatas esmakordselt suhete normaliseerumisprotsessidest kahe riigi vahel möödunud aasta detsembris.

 

Hetkel kuum